Ledenavond - Eendagsbestuur

Afbeelding

Ledenavond Hoenderdaell

Inhoud

Hoenderdaell bij de Wieringer Vrouwen
Het eendagsbestuur van de Wieringer Vrouwen had de heer Henk Gerber, vrijwilliger van Hoenderdaell, uitgenodigd om over het dierenpark te vertellen. Bij binnenkomst kregen de leden een zakje met eitjes. De brief met de uitnodiging, waar een kip opstond met het thema "Beestenboel", werd uitgelegd door de dagvoorzitter Jetty, als volgt: een kip wordt ook wel een hoender genoemd en is daarmee de link naar Hoenderdaell met al zijn beesten.
De heer Gerber begon met de leeuwen welke hem zeer aan het hart liggen. De meesten komen uit erbarmelijke omstandigheden naar Stichting Leeuw waar ze met liefde worden verzorgd om ze daarna naar hun nieuwe verblijf in Emoya (Afrika) te kunnen brengen waar 5000 hectare grond voor hun beschikbaar is. Dit is een beveiligd gebied wat ze willen uitbreiden zodat er een deel van de 40 leeuwen, die nu nog in Anna Paulowna zijn, daar ook heen kunnen. Er is een wachtlijst dus uitbreiding is wenselijk. De ontroerende film over Nero en Simba liet zien en horen dat ze de heer Gerber in Emoya niet vergeten zijn. Ook Remy het leeuwenwelpje dat langs de weg gevonden werd zal er heen gaan. Het gaat goed met hem en is te zien op RTVNH
Na de pauze kwamen de andere dieren van Hoenderdaell in beeld. Op het verhaal dat bij sommige dieren het vrouwtje de eieren of jongen ter wereld brengt en dat de vader dan de verdere zorg op zich neemt zodat moeder weer haar eigen ding gaat doen kwamen vele reacties. De prachtige kleuren van de ibis en de roze lepelaar in volle pracht wekte ook bewondering. De beren Boyko en Boyana welke gefokt waren om bij de jacht losgelaten te worden om te worden afgeschoten maken het ook goed en hebben zelfs jonkies gekregen. Hyena’s hebben een naam gekregen naar hun verminkingen door gevechten. Er was zoveel te vertellen dat het een latertje werd. Allen waren het erover eens dat Stichting Leeuw prachtig werk doet om het leed wat mensen hen aandoen weer wat te verzachten en steunde de stichting met bijdrage in de collectebus.
Zo kwam er een einde aan een avond waar prachtige beelden en de uitleg weer wat meer liet zien van dierentuin Hoenderdaell.
Hierna werd het eendagbestuur van 2019 bedankt en het nieuwe bestuur van 2020 voorgesteld. Dat zijn Meintje Krikke, Dirkje Groot, Jenny Pranger en Jetty Bak.

Verslag: Jetty Bak / Foto: Lea Jongbloed