Tuinbezoek aan de Wilhelminalaan op 12-09-2019

Afbeelding

Tuinen Wilhelminalaan

Inhoud

Vanmiddag was de tuinclub dicht bij huis gebleven. Een van de leden had een leuk idee om haar tuin plus die van haar drie naaste buren te bekijken op de Wilhelminalaan.
De eerste voortuin was bij de familie Straathof. De heer Straathof gaf aan geen tuinder te zijn maar een bollenkweker. Toch zag hun tuin er prachtig uit en de fuchsia’s oogsten veel bewondering.
Hierna gingen we naar de familie Schuite maar die waren niet thuis. Buurvrouw Sophia nam de honneurs waar en vertelde over de planten in de tuin. Ook dat snoeien groeien is want een Viburnum zat onder het ongedierte maar een goede snoeibeurt bracht hem er weer bovenop.
Toen de tuin bij Sophia bekijken. Het bleek dat het dat de tuin goed opgeknapt is nadat ze hier 4 jaar geleden kwamen wonen. Afvoeren voor het hemelwater aangelegd. De prachtige hortensia’s en verscheidende ander planten vormde samen een mooi geheel. Van de oude tuin was een leuk hoekje overgebleven met met verschillende bestrating. In de voortuin stond o.a. een mooie dubbele blauw/ paarse hortensia.
In Diet haar voortuin stonden de rozen volop te bloeien en de blauwe geranium Rozanne deed ook goed zijn best. Hierna gingen we in haar achtertuin koffie/thee drinken met de vermaarde zelfgebakken cake. Bets trakteerde nog op een chocolaatje dus we werden weer aardig verwend. Na water en sapjes gedronken te hebben haar tuin bekeken. Ook dit zag er weer picobello uit. Drie grote buxusbollen hebben al wat verhuizingen meegemaakt. Ze waren nog van haar schoonouders en staan nu in volle glorie in de Wilhelminalaan. Alle tuinaanbieders werden bedankt met een bloemstukje en zo is het tuinseizoen ten einde gekomen. De volgende bijeenkomst is 10 oktober met de workshop om 9.30 uur in het dorpshuis.
Verslag: Jetty Bak, foto: Lea Jongbloed