Tuinclub - Bezoek aan het museum van Gerard Numeier op 13-02-2020

Afbeelding

Museum Gerard Numeir

Inhoud

Vanmiddag is de tuinclub bij het museum van Gerard Numeier geweest. Voor allen was het een verrassing dat er een museum op het Molenveld was. Na een heerlijk kop koffie met appelgebak vertelde Gerard op zijn eigen wijze over het tot stand komen van dit museum. De ruimte achter zijn motorzaak, waar hij als liefhebberij nog 4 dagen in de week is, kwam vrij. Gerard en Cocky hadden veel spullen van hun ouders en grootouders staan en konden dit nu kwijt en van het een kwam het ander. Veel is aangebracht door mensen die hun herinneringen niet naar de kringloop wilde brengen en vonden dit een mooie plek. Er staat en hangt echt van alles en er zijn ook oude landkaarten, brieven en vergunningen te vinden.
Gerard is ook altijd geïnteresseerd geweest in de mensen en vliegtuigen die in de tweede wereld oorlog hier gevallen zijn. Via via kregen die mensen buiten een naam ook een gezicht wat het nog ingrijpender maakt. Ook heeft hij onderdelen van vliegtuigen liggen welke opgevist zijn en een vissersboot van Texel welke hij omgedoopt heeft naar de W70 de Anna de boot van Cocky’s overleden man.
Hierna konden we alles bekijken en de herinneringen aan de voorwerpen kwamen boven. Er werd nog een tweede kopje koffie geschonken en een klein eigen gemaakt borreltje van Cocky. Als verrassing draaide Cocky nog aan een oud draaiorgeltje en ging Gerard met het mans bakkie rond waar gul aan werd gegeven. Nog even op de zolder naar de oude motoren gekeken en toen kwam er een eind aan deze gezellige middag.
Verslag: Jetty Bak / Foto: Lea Jongbloed