• Fietsen over Texel

  Datum

  woensdag, 26 september 2018

  Tijd

  09:30 uur

  Locatie

  Veerboot Den Helder - Texel

  Inhoud

  Deze laatste woensdag van de maand en ons fietsseizoen is er een fietstocht over Texel uitgezet van bijna 50 km. We nemen de boot van 09:30 uur en gaan volgens de planning om 17:00 uur weer van het eiland naar de vaste wal. We huren een elektrische fiets bij Fietsverhuur Veerhaven Texel (als je zelf een auto hebt met een fietsendrager kun je eventueel je eigen fiets meenemen). Daarna drinken we koffie aan de haven van Oudeschild en de lunch gebruiken we bij Hotel de Waal in de vorm van een Jutters Tosti.
  Wil je mee fietsen? opgeven voor 21 september bij: Tineke, tel. 591341, e-mail c.groot-rotgans@quicknet.nl of Joke, tel. 591840, e-mail jokestoop1950@gmail.com.

 • Workshop - Levenstestament

  Datum

  maandag, 1 oktober 2018

  Tijd

  14:30 uur

  Locatie

  Dorpshuis Hippolytushoef

  Inhoud

  In deze workshop zal kandidaat-notaris Petra Voos - Nobels het één en ander vertellen over het levenstestament en uw vragen over dit onderwerp beantwoorden. Omdat deze informatie belangrijk is, en als je nog samen bent, voor beiden interessante informatie is worden ook de partners uitgenodigd om aan deze middag deel te nemen.
  Opgave voor 27 september 2018 bij Margo, telefoon 820816, e-mail m.wempe@ziggo.nl of bij Sonja, telefoon 511553, e-mail sa.vandermale@ziggo.nl.
  Kosten 5 euro p.p. incl. 2 consumpties.

 • Filmmiddag

  Commissie

  Datum

  dinsdag, 2 oktober 2018

  Tijd

  14:00 uur

  Locatie

  Kinepolis, Grotewallerweg 2 te Schagen

  Inhoud

  Deze eerste filmmiddag van het seizoen beginnen op de eerste dinsdag van de maand i.p.v. de tweede i.v.m. het reisje naar Haarlem volgende week dinsdag. Jannie en Reini hebben de film "Doris" uitgekozen. Doris nadert haar 45ste verjaardag en maakt de balans op, ze heeft twee kinderen, maar verder ziet het er niet zo positief uit. Ze heeft een goede vriend Tim, maar de relatie is platonisch. Ze vraagt zich steeds meer af: waarom? Wil je mee naar de film? Opgave voor 28 september bij Jannie, telefoon 511018, e-mail janniehermans@hotmail.com of Reini, telefoon 593590, e-mail r.rode@quicknet.nl.

  Kosten: € 11,00 p.p. incl. film, koffie/thee in de pauze en reiskosten. Na afloop van de film praten we meestal nog even na in de foyer met een drankje (voor eigen rekening).

 • Wandelen in Medemblik

  Datum

  woensdag, 3 oktober 2018

  Tijd

  13:30 uur

  Locatie

  Vertrek vanaf het Viking Info Centrum te Den Oever

  Inhoud

  Vanmiddag wandelen wij een mooie route in Medemblik. We lopen langs de dijk van het IJsselmeer met prachtige vergezichten over het water. Komen langs oude panden met een verhaal waarvan Jenny ons e.e.a. kan vertellen. De route is ongeveer 5 km. met onderweg een stop in Het Wapen van Medemblik voor een kopje koffie/thee met wat lekkers erbij. Daarna kunnen de vrouwen die de wandeling dan ver genoeg vinden afhaken en langs de Nieuwstraat naar het station en auto lopen en voor de anderen is er nog een wandeling langs de Oosterhaven en 't Hoofd. Wil je mee wandelen? Geef je dan voor 2 oktober op bij Margot, tel. 820816 of bij Boukje, telefoon 511510.

 • Ledenavond - Henk Dillerop

  Datum

  maandag, 8 oktober 2018

  Tijd

  20:00 uur

  Locatie

  Dorpshuis Hippolytushoef

  Inhoud

  Henk Dillerop werkte ruim veertig jaar tussen en met 'zware' criminelen. Vrijwel dagelijks sprak hij met moordenaars, verkrachters, overvallers, drugshandelaren, fraudeurs en brandstichters. De afgelopen zestien jaar als gevangenisdirecteur en daarvoor vijfentwintig jaar als rechercheur bijzondere zaken en als chef van de criminele inlichtingen dienst.
  Daarnaast is Henk al ruim twintig jaar actief in de wereld van kunst en cultuur, als dichter, beeldend kunstenaar en organisator van diverse kunstevenementen.
  Tot slot runt hij al tien jaar, samen met zijn vrouw Aleida, een kleine, gezellige galerie onder de gewelven van hun monumentale woonhuis aan de Westerkade in Leeuwarden, etc.,etc. Een man die ons veel kan vertellen op onze ledenavond.

  Kosten: € 5,00 p.p. incl. 2 consumpties / Gasten zijn welkom, zij betalen € 10,00 p.p.

 • Reisje naar Haarlem

  Commissie

  Datum

  dinsdag, 9 oktober 2018

  Tijd

  08:15 uur

  Locatie

  't Hoekje in Hippolytushoef

  Inhoud

  Vandaag bezoeken we, samen met de VvN Anna Paulowna en Wieringermeer, Haarlem. Eerst gaan we koffiedrinken in het Wapen van Kennemerland, daarna bezoeken we het Teylers Museum waar een extra tentoonstelling is van Leonardo da Vinci. Na de lunch bij Brinkmann op de Grote Markt maken we nog een boottocht door de grachten van Haarlem en keren rond 16:00 weer huiswaarts.
  Opgave voor 15 augustus bij: Boukje, tel. 511510 of boukje@famnieuwenhuizen of bij Margot, tel. 820816 of m.wempe@ziggo.nl.
  N.b. ons deel is al volgeboekt dus je komt op de reservelijst te staan.

 • Wandeling in het Robbenoordbos

  Datum

  woensdag, 10 oktober 2018

  Tijd

  13:45 uur

  Locatie

  Parkeerplaats 't Wierholt aan de Sluisgatweg bij het Robbenoordbos

  Inhoud

  Vanmiddag wandelen we onze wekelijkse wandeling door het Robbenoordbos van ca. 6 km. Wilt je mee wandelen? Kom dan op de starttijd naar de startplaats aan de Sluisgatweg. Nog vragen, neem contact op met Boukje, tel. 511510. Vind je deze afstand te lang, neem dan contact op met Diet, tel. 591552, zij lopen een korter rondje door Hippolytushoef.

 • Paul de Leeuw met "Vette Pech"

  Commissie

  Datum

  zaterdag, 13 oktober 2018

  Tijd

  20:15 uur

  Locatie

  Theater de Kampanje in Den Helder

  Inhoud

  Geboren worden in Rotterdam en je kinderen zijn AJAX-supporters? Je vader koopt Ruud Gullit maar leent jou geen geld voor een eerste autootje? Poliepen in de blaas en het verlies van een dierbare vriend? Het is allemaal een vorm van vette pech, maar gepaard met regenhumor. Humor waar je ook een beetje om moet huilen. Net als Annie de Rooij.
  Zes vrouwen gaan vanavond naar deze voorstelling van Paul de Leeuw.

 • Bezoek aan Tuinderij de Marlequi

  Commissie

  Datum

  donderdag, 18 oktober 2018

  Tijd

  13:30 uur

  Locatie

  Vertrek vafaf het ALDI-parkeerterrein

  Inhoud

  Vanmiddag brengen wij een bezoek aan Tuinderij de Marlequi, Trambaan 5a in Warmenhuizen van Margit en Koos Dekker waar momenteel veel pompoenen en kalebassen zijn te bewonderen. We kijken na aankomst eerst even rond om al dat moois te bewonderen en drinken dan koffie/thee met wat lekkers van Gerda, die afscheid als organisator neemt. Daarna is er nog tijd om pompoenen, etc. te kopen, er zijn ook veel leuke cadeautjes te koop of om zelf druiven te plukken en na betaling mee naar huis te nemen. Kosten: € 5,00 p.p. voor de reiskosten, koffie/thee zijn voor eigen rekening. Wil je mee op deze tuinmiddag? Geef je dan, voor dinsdag 16 oktober, op bij: Gerda, tel. 591325; Aad, tel. 591638; Diet, tel. 591552.

 • Seven Drunken Nights met "The Story of the Dubliners"

  Commissie

  Datum

  vrijdag, 19 oktober 2018

  Tijd

  20:15 uur

  Locatie

  Theater de Kampanje in Den Helder

  Inhoud

  Uiterst getalenteerde en virtuoze cast brengt op authentieke wijze het verhaal en de muziek van The Dubliners.
  Drie vrouwen gaan vanavond naar deze voorstelling van Ierse muziek.