• Wandelen in Oosterland

  Datum

  woensdag, 4 december 2019

  Tijd

  13:45 uur

  Locatie

  Parkeerplaats De Zingende Wielen in Oosterland

  Inhoud

  Normaal wandelen wij de eerste woensdagmiddag van de maand ergens anders in Noord-Holland maar vanwege de drukke decembermaand wandelen wij deze middag ca. 6 km. in Oosterland. Ook drinken wij na afloop van de wandeling nog even gezellig met elkaar een kopje koffie/thee met wat lekkers bij De Zingende Wielen. Info Wandelclub: Boukje Nieuwenhuizen, tel. 511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl.

 • Eet- en Kookclub te gast bij Boukje

  Datum

  vrijdag, 6 december 2019

  Tijd

  16:30 uur

  Locatie

  Ten huize van Boukje

  Inhoud

  Vanmiddag/avond komt de Kookclub te gast bij Boukje Nieuwenhuizen voor onze gezamenlijke maaltijd. Onder het genot van een drankje en een hapje praten we elkaar eerst even bij en daarna is het tijd voor de gastvrouw om in de keuken te kokkerellen. Altijd fijn als je eens lekker kunt koken voor meerdere mensen en voor de anderen om eens niet te moeten koken en het is deze keer geen verrassing is wat onze gastvrouw voor ons op tafel zet, wij eten deze keer erwtensoep/snert met roggebrood en spek.

 • Kerstavond

  Datum

  dinsdag, 10 december 2019

  Tijd

  20:00 uur

  Locatie

  Hippolytuskerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef

  Inhoud

  Vanavond wordt onze kerstavond gehouden in de Hippolytuskerk op het Kerkplein in Hippolytushoef. Vanavond zien en horen wij het gospel- en popkoor Singing Surrender waarvoor de kerk uitermate geschikt is door zijn akoestiek. Het koor komt uit Schagen, is opgericht in 1984 en staat sinds 2016 onder leiding van Olaf van Rijn. De muzikale begeleiding bestaat uit pianist Frank Visser en drummer Willem Kuilman. Voor de pauze horen we meer of minder bekende kerstsongs en na de pauze heel mooie en bekende gospel- en popsongs. De kerk is open vanaf 19:30 uur en de kosten zijn € 7,50 p.p. voor de consumpties, etc.

 • Wandelen in het Robbenoordbos

  Datum

  woensdag, 11 december 2019

  Tijd

  13:45 uur

  Locatie

  Parkeerplaats 't Wierholt aan de Sluisgatweg bij het Robbenoordbos

  Inhoud

  Deze middag wandelen wij ca. 6 km. in het Robbenoordbos. Info Wandelclub: Boukje Nieuwenhuizen, tel. 511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl.

 • Bloemschikken - Kerst

  Datum

  donderdag, 12 december 2019

  Tijd

  09:30 uur

  Locatie

  Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg in Hippolytushoef

  Inhoud

  Vanmorgen gaan we i.s.m. de Tuinclub o.l.v. Jetty Bak en Lea Jongbloed een mooi kerststuk maken. De kosten zijn € 15,00 incl. alle materialen en consumpties. Geef je minimaal drie weken van te voren op i.v.m. de inkoop, bij: Margot Wempe, telefoon 820816, e-mail m.wempe@ziggo.nl.

 • Theaterclub naar de Staatsopera van Tatarstan met de opera "Notenkraker"

  Commissie

  Datum

  zaterdag, 14 december 2019

  Tijd

  20:15 uur

  Locatie

  Theater De Kampanje, Willemsoord 63 in Den Helder

  Inhoud

  Vanavond brengen enkele leden van de Theaterbezoekgroep een bezoek aan De Kampanje in Den Helder. Deze keer voor de bekende opera "Notenkraker" het verhaal van een magisch kerstfeest.

 • Boekbespreking - roman "Tegenlicht" van Esther Verhoef

  Commissie

  Datum

  maandag, 16 december 2019

  Tijd

  09:30 uur

  Locatie

  Ten huize van Reini

  Inhoud

  Vanmorgen bespreken we de psychologische roman “Tegenlicht” van Esther Verhoef. Deze roman werd in 2012 genomineerd voor de NS Publieksprijs.
  Korte inhoud: Vera Zagt heeft het niet gemakkelijk gehad als kind. Haar moeder zat vaker in een psychiatrische inrichting dan dat ze thuis was, haar autoritaire vader behandelde haar alsof ze een van zijn rekruten was en gepest worden op school was ook eerder regel dan uitzondering. Als volwassene heeft Vera nog altijd een beschadigd zelfbeeld. Ze is inmiddels twintig jaar samen met Lucien Reinders, een succesvol ondernemer. Haar huwelijk, haar werk als dierenfotografe en haar huis - 't Fort - zijn de drie wankele pijlers waarop haar leven steunt. Wanneer de relatie met Lucien onder druk komt te staan, raakt Vera in paniek en vlucht in een buitenechtelijke verhouding. Dan gebeuren er meer dingen waardoor ze langzaam maar zeker de controle verliest. Om zich te kunnen ontplooien zal Vera zich moeten losmaken van haar traumatische ervaringen en haar zorgvuldig opgebouwde muren moeten afbreken: Vera moet leren leven en vertrouwen krijgen. Maar is het daarvoor niet te laat?

 • Naar de film ".............."

  Commissie

  Datum

  dinsdag, 17 december 2019

  Tijd

  13:30 uur

  Locatie

  Kinepolis aan de Grotewallerweg 2 in Schagen

  Inhoud

  Vanmiddag is onze bezoekmiddag aan de bioscoop. Reini en Jannie zoeken een geschikte film voor ons uit van het filmaanbod van deze middag. De dames rekenen erop dat iedereen van de filmclub meegaat, dus ben je verhindert geef dit dan voor 13-12-19 door i.v.m. de kaartaankoop. Kosten € 12,- incl. reiskosten, entree film, koffie/thee met een koekje in de pauze, daarbij komen de kosten van een drankje na de film.

 • 80+ Brunch

  Datum

  woensdag, 18 december 2019

  Tijd

  11:00 uur

  Locatie

  Dorpshuis Hippolytushoef

  Inhoud

  Vanmorgen is er voor onze leden van 80 jaar en ouder een Kerstbrunch. De tafels in Dorpshuis Hippo zijn prachtig in kerstsfeer gedekt en het bestuur heeft weer erg haar best gedaan om allemaal lekkere dingen op tafel te zetten. Kosten: € 7,50 p.p. Opgave voor 10 december bij een van de bestuursleden.

 • Wandelen in het Robbenoordbos

  Datum

  woensdag, 18 december 2019

  Tijd

  13:45 uur

  Locatie

  Parkeerplaats 't Wierholt aan de Sluisgatweg bij het Robbenoordbos

  Inhoud

  Deze middag wandelen wij ca. 6 km. in het Robbenoordbos. Info Wandelclub: Boukje Nieuwenhuizen, tel. 511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl.