Wandelen in het Robbenoordbos

Datum: 
woensdag, 18 mei 2022
Tijd: 
13:30 uur
Locatie: 
Parkeerplaats 't Wierholt aan de Sluisgatweg

Vanmiddag wandelen wij in het Robbenoordbos. We starten vanaf de parkeerplaats 't Wierholt aan de Sluisgatweg om daarna een wandeling van ca. 6,5 km. te maken. Je hoeft je van te voren niet aan te melden maar kom naar de startplaats. Wil je eventueel meerijden of heb je andere vragen, inlichtingen bij Boukje Nieuwenhuizen, telefoon 511510. 

Theater - Karin Bloemen & Cor Bakker

Datum: 
zaterdag, 21 mei 2022
Tijd: 
20:15 uur
Locatie: 
De Kampanje, Willemsoord 63 te Den Helder

Vanavond brengen we een bezoek aan De Kampanje voor het programma van Karin Bloemen & Cor Bakker.

Ja, waar waren we ook alweer gebleven, toen geluk nog het oude normaal was? Karin en Cor zaten midden in een prachtig liedje, in een heerlijk gevulde zaal, vol mensen, jong en oud, die meegenomen werden door de magie van het moment. En toen, ruw onderbroken door 'dat wat niet genoemd mag worden'...

Fietsen over Wieringen

Datum: 
woensdag, 25 mei 2022
Tijd: 
13:30 uur
Locatie: 
Start vanaf de parkeerplaats van de ALDI in Hippolytushoef

Vanmiddag fietsen we weer over Wieringen of de nabije omgeving. Je hoeft je niet aan- of af te melden maar op tijd naar ons startpunt te komen.

Voor informatie over de fietsclub: Joke Stoop, tel.591840 of Tineke Groot, tel.591341.

Theater - Loes Luca

Datum: 
zaterdag, 28 mei 2022
Tijd: 
20:15 uur
Locatie: 
De Kampanje, Willemsoord 63 te Den Helder

Vanavond bezoeken we De Kampanje voor de voorstelling van Loes Luca.

Er woont een kind met haar 22-jarige vader ‘waar iets mee is’ en haar 19-jarige moeder ‘die er ook niks aan kan doen’ op de achterkamer bij opoe in het naoorlogse Rotterdam. Toen het kind zes weken was, tekende haar vader een snor op haar gezicht, waar de familie erg om moest lachen. De baby dacht: oh, ze lachen. Dan is het al bepaald. Ik word artiest. Nou, vooruit dan maar.

Leeskring - Boekbespreking

Datum: 
maandag, 30 mei 2022
Tijd: 
09:30 uur
Locatie: 
Ten huize van Tiny Miedema op Stroe

Vanmorgen bespreken we "De terugkeer" van Esther Gerritsen.

Jaren na de dood van haar depressieve vader haalt Jennie het leven overhoop van haar stille broer en dementerende moeder door zijn zelfmoord te betwijfelen. De impact van het gegraaf in het verleden is groter dan zij zelf had kunnen voorzien.

Informatie over de leeskring: Diet Rezelman, tel.591552. 

Bedrijfsbezoek / Ontvangst keramiste Lida van der Kooi

Datum: 
donderdag, 21 juli 2022
Tijd: 
14:00 uur
Locatie: 
Banbroek 28 te Hippolytushoef (achterom)

Vanmiddag ontvangt Hetty Dijkland de keramiste Lida van der Kooi in haar tuin die ons iets gaat vertellen over het maken van keramiek. Ook neemt zij een aantal van haar kunstwerken mee die bewondert maar ook gekocht kunnen worden. Onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers hetgeen verzorgd wordt door Hetty met Kees op de achtergrond. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden.

Ledenavond - Spelletjesavond

Datum: 
maandag, 12 september 2022
Tijd: 
20:00 uur
Locatie: 
Dorpshuis Hippolytushoef, Kerkhofsteeg 2-4, Hippolytushoef

Vanavond gaan we beginnen met een gezellige avond. Joukes Oudhollandse spellen komt bij ons de spellen afleveren en later natuurlijk weer ophalen waar wij ons op kunnen uitleven. Ook zal er een onderdeel "quizvragen beantwoorden" zijn waar we samen ons hoofd over moeten buigen. Dit allemaal onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers en later op de avond nog een drankje met een hapje.

Ledenavond - Evert Jansen

Datum: 
maandag, 10 oktober 2022
Tijd: 
20:00 uur
Locatie: 
Dorpshuis Hippolytushoef, Kerkhofsteeg 2-4, Hippolytushoef

Vanavond krijgen we voorlichting over de veiligheid en inbraken in en rond ons huis. Deze (ex)-inbreker weet van de hoed en de rand waar inbrekers op uit zijn en waar ze gemakkelijk binnen kunnen komen. Daarom is zo'n voorlichting nooit weg en kunnen we er veel van leren en onze voorzorgsmaatregelen nemen.

Gasten zijn welkom, deze betalen € 10,00 p.p.   

Filmmiddag

Datum: 
dinsdag, 18 oktober 2022
Tijd: 
14:00 uur?
Locatie: 
Kinepolis, Grotewallerweg 2 te Schagen

Deze derde dinsdag van de maand is onze filmmiddag. Donderdag hiervoor bepalen we naar welke film we gaan en wordt dit op de website vermeld. Je kunt je dan voor zondag 16-10-22 opgeven via de filmclubapp. of via de telefoon/mail naar Reini Rode, telefoon 593590, e-mail r.rode@quicknet.nl of Jannie van der Schuur, telefoon 511018, e-mail janniehermans@hotmail.com. Kosten zijn 16 euro p.p., dit is incl. reiskosten, filmkaart, consumptie in de pauze en na afloop een drankje.