Reisclub - 5 daagse fietsvakantie in Vierhouten

Datum: 
woensdag, 07 juni 2023
Tijd: 
09:00 uur vertrek van huis
Locatie: 
Hotel De Foreesten, Gortelseweg 8, 8076 PS Vierhouten

Van 7 t/m 11 juni staat een 5 daagse fietsvakantie op het programma. Deze keer is voor het Enjoy-hotel in Vierhouten gekozen. De kosten zijn 460 euro p.p., dit is inclusief koffie met gebak op de eerste dag, warme luinch bij aankomst in het hotel, - dagelijks ontbijtbuffet, warme lunch of lunchpakket mee voor onderweg en een uitstekend diner, - dagelijks alle koffie / thee consumpties gratis en van 17:00 tot 24:00 uur alle frisdranken, vruchtensappen, bieren , wijnen, jenevers, Apfelkorn, - gratis gebruik van alle hotelfaciliteiten, - iedere avond entertainment, o.a.

Wandelclub - Wandelen in / om Hippolytushoef

Datum: 
woensdag, 07 juni 2023
Tijd: 
13:30 uur
Locatie: 
Start vanaf de parkeerplaats van de ALDI in Hippolytushoef

De eerste woensdagmiddag van de maand wordt er +/- 4 tot 5 km. gewandeld in of om Hippolytushoef. Dit word georganiseerd door Meintje Krikke. Onderweg of aan het einde van de wandeling strijken we nog even ergens neer voor een kopje koffie/thee met wat lekkers. Als je mee wilt wandelen hoef jij je niet van te voren aan te melden maar je op tijd bij de startplaats te laten zien.

Informatie bij: Meintje, tel.591236. 

Zomerbijeenkomst voor leden

Datum: 
donderdag, 13 juli 2023
Tijd: 
10:30 uur
Locatie: 
Lagepad 3D te Westerland

Vanmorgen brengen wij een bezoek aan de tuin van Jetty Bak. We starten met koffie/thee en wat lekkers, vervolgens laat Jetty haar tuin zien en is er gelegenheid om lekker bij te praten. Het programma wordt afgesloten met een heerlijke lunch. De kosten zijn € 12,50 p.p. Aanmelden bij Jetty Bak, tel. 593803 of e-mail jettybak@ziggo.nl of bij Margot Wempe, tel. 820816 of e-mail m.wempe@ziggo.nl.

Ledenavond - Jan Bark over de "Winkel van Sinkel"

Datum: 
maandag, 11 september 2023
Tijd: 
20:00 uur
Locatie: 
Dorpshuis Hippolytushoef, Kerkhofsteeg 2-4, Hippolytushoef

Vanavond geeft Jan Bark een Power Point presentatie over de "Winkel van Sinkel". Jan Bark heeft in Apeldoorn het kleine privé museum ‘In de zevende hemel’, over Nederlandse feesten en tradities. Ter toelichting van zijn lezing neemt hij een tafel vol spullen uit zijn museum mee. Het leidend motief van zijn lezing is de handel, met name de handel van en door de kleine middenstanders.

Ledenavond - AV-groep uit Den Helder

Datum: 
maandag, 09 oktober 2023
Tijd: 
20:00 uur
Locatie: 
Dorpshuis Hippolytushoef, Kerkhofsteeg 2-4, Hippolytushoef

Vanavond presenteert de AV-groep uit Den Helder zich aan ons. Zij zijn een onderdeel van de Fotoclub Den Helder en verzorgen audiovisuele fotoseries op muziek. Deze presentatie gaat over allerlei onderwerpen, zoals o.a. natuur, vakanties, steden, kunst en zelf verzonnen verhalen. De series worden vertoond in overvloei techniek, waarbij de muziek een grote rol speelt.

Gasten zijn welkom, deze betalen 10 euro p.p., incl. koffie/thee voor aanvang en in de pauze een drankje.

Ledenavond - Artsen zonder Grenzen

Datum: 
maandag, 13 november 2023
Tijd: 
20:00 uur
Locatie: 
Dorpshuis Hippolytushoef, Kerkhofsteeg 2-4, Hippolytushoef

Vanavond presenteert Artsen zonder Grenzen met gastspreker .....  over hun werk waarbij zij medische noodhulp uitvoeren. Ergens ter wereld een noodsituatie? Dan komt Artsen zonder Grenzen in actie. Een noodsituatie kan een oorlog tussen twee landen zijn. Of verschillende partijen hebben ruzie met elkaar binnen één land, zoals bijvoorbeeld in het Afrikaanse Zuid-Soedan. Soms breekt er ergens een gevaarlijke ziekte uit (epidemie) die we moeten stoppen. Noodsituaties ontstaan ook na een natuurramp. Denk maar eens aan de tsunami (vloedgolf) in Zuidoost-Azië eind 2004.